Astrologi^^

 

Skorpionen - Scorpius (23 okt - 21 nov) Vatten

Skorpionens energi brukas till förändring, en intensiv kraft, som bryter ner för att ge möjlighet till att bygga upp något helt nytt. Skorpionens tecken associeras i hög grad till starka, intensiva känslor. Känslor som ofta är irrationella och komplexa, så att de är svåra att förklara med ord för andra.

Positiva egenskaper:
Starka känslor och lidelser, målmedveten, högst fantasifull, omdömesgill, skarpsinnig, uthållig, och bestämd.

Negativa egenskaper:
Svartsjuk - Inåtvänd

Karaktär:

Skorpionen är de häftiga känslornas tecken. Allt som är drastiskt och plötsligt och rent av fruktansvärt är Skorpionens karakteristika.

Skorpionen kan på ytan vara märkvärdigt oberörd, men innanför vävs farliga drömmar och fantasier. Han dras till det absurda och giftiga, älskar med glöd och hatar med samma glöd. Skorpionen trivs bäst i extremlägen. Eftersom det ändå är ett fast tecken, visar sig Skorpionens passion inte så mycket i honom själv, utan i omgivningen. Skorpionen har en förmåga att få omvärlden att leva ut de starkaste känslor, men själv bevara ett synbart lugn. När de är förälskade, är de upp över öronen förälskade, och ingenting får hindra dem.

De har en stark lojalitet, och deras passion är ibland överväldigande. Skorpioner är mycket intresserade av sex - inte förvånande, eftersom Skorpionen styr könsorganen - och deras längtan efter sensuella landvinningar blir ofta för mycket för deras partners. Han är en kraftfull, orädd älskare, som inte drar sig för att omåttligt njuta av sprit, droger och romantik. Detta ganska hemlighetsfulla tecken är fyllt av starka känslor, och precis som djuret som är dess förebild kan Skorpioner sticka till om de blir uppretade. De blir snabbt och intensivt förälskade, men om man försöker förändra en Skorpion eller få honom att anamma ens egen världsbild i stället för hans egen, går han antagligen till attack.

De älskar och lever på sitt eget sätt och kämpar i tysthet med att övervinna alla livets mörka sidor. Eftersom Skorpionerna är intresserade av överjordiska ting, är det inte förvånande att vissa av dem styr in sin passion på en högre livsnivå.

Färg: Rödbrun • Växt: Aloe




Kärleksmatch för Skorpionen

Du måste ha passion och dramatik i ditt liv, så kärleken är ett högintressant område. Ofta experimenterar du ganska mycket innan du till slut hittar någon att slå dig till ro med.

Din partner ska gärna tillhöra ett vattentecken: KRÄFTAN eller FISKARNA får du det väldigt bra med. Precis som du är de känslomänniskor som litar mer på stämningar och intuition än på ord. Möjligen kan kräftan vara lite för blödig och försynt för dig. Mest perfekt är nog en annan SKORPION. Egentligen finns det ingen annan som helt kan förstå dig, och mellan er försiggår ofta ett spel som andra inte har en aning om. Ni ser och hör allt, läser av varandra exakt och har ett fascinerande kärleksliv! Ett spännande par som gör ett starkt intryck på omgivningen!
STENBOCKEN passar dig också bra, särskilt om ni driver något gemensamt projekt eller arbete. Ni tänker ofta i samma banor och stöttar och stärker varandra.

Med OXEN får du en partner som är lika njutningslysten som du och dessvärre också lika svartsjuk. Häftigt till en början men problematiskt i längden! Harmoni får du med JUNGFRUN, fast det kanske inte blir nog spännande för dig, och du dras ofta till VÅGEN trots era många olikheter. En Skorpion och en SKYTT kan också bli en lyckad kombination, men då gäller det verkligen att jämka ihop två starka viljor som drar år varsitt håll. Men ni är så otroligt olika så att ni paradoxalt nog kan förstå varandra.

VÄDUREN och du får problem, ni kan rentav bli lite elaka mot varandra. TVILLINGARNA har du inte mycket till övers för, och ni brukar automatiskt undvika varandra. Några kollisioner blir det inte, och inget annat heller! Krockar gör du däremot med LEJONET. Ni kan hamna i riktiga strider men också bli väldigt förälskade. I längden tar dock slitningarna ut sin rätt, och ni skiljs dessvärre sällan som vänner...  VATTUMANNEN och du kan snarare sabotera varandra, om än omedvetet. Ni blir ofta ovänner om principsaker. Om ni trots allt lyckas leva ihop så har ni i regel ett okonventionellt och spännande hem som inte liknar något annat!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0